DOGAJANJE V MESECU MARCU

Marec nam je v vrtcu postregel z zelo pestrim programom. V začetku meseca je starejše skupine drugič letos obiskala zobna asistentka. Preko pravljice je otroke nagovorila k zdravi prehrani in ustreznemu umivanju zob. Da ne bi ostalo samo pri pogovoru, so otroci z lastnimi ščetkami pokazali kako si znajo umivati zobe. Ves čas so imeli na voljo tudi prav posebne plišaste živali z zobmi, na katerih so lahko trenirali ščetkanje.

Na zdravo prehrano se je navezovala tudi 3. abonmajska predstava z naslovom Na čirabarki. V predstavi so živali naletele na različne težave ravno zaradi nezdrave hrane. Na koncu so ugotovile, da obstajajo boljše alternative, ki jim ne povzročajo več nevšečnosti.

To pa ni bila edina predstava v tem mesecu. Vzgojiteljice skupin 2. starostnega obdobja, smo za celoten vrtec pripravile predstavo z naslovom O goskici, ki se je učila peti. Zgodba govori o goskici, ki se ji je zdelo neumno, da bi v svojem življenju samo gagala. Odločila se je, da odide v svet in se od drugih ptic nauči še njihovega petja. Ko je zašla v težave je ugotovila, da ji drugo petje ni prav nič koristilo, svojo mamico je priklicala le z gaganjem.

Mesec marec je tudi mesec poln lepih »prazničnih« dni. V prvi polovici meseca smo praznovali Gregorjevo, ki ga je skupina Sovice posebej obeležila s svojim nastopom na proslavi v organizaciji Turističnega društva Kanja Trzin. V drugi polovici pa smo kot vsako leto veliko ustvarjali na temo materinskega dne. Odvila so se srečanja s starši in starimi starši. Skupine so druženja izpeljale na različne načine – sprehodi, obisk lutkovnega gledališča, nastop otrok. Po skupinah so potekala tudi praznovanja prvega dne težko pričakovanega letnega časa – pomladi.

Zapisala: Irena Štebe

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja