Žabčkov dan v Vrtcu Trzin: Nepozaben dan kljub slabemu vremenu

Sredi meseca maja smo v Vrtcu Žabica organizirali tradicionalni Žabčkov dan, ki ga kljub slabemu vremenu nismo odpovedali, ampak smo ga izpeljali kar v prostorih našega vrtca. Ta odločitev se je izkazala za izjemno uspešno, saj so se otroci, starši in zaposleni zabavali v nepozabnem vzdušju, polnem dejavnosti in nasmehov.

Ob vhodu v vrtec so lahko starši v menjalnici menjali denar za žetone, ki so jih kasneje uporabljali za plačevanje različnih dejavnosti in dobrot. Prireditev je ponujala širok nabor aktivnosti, ki so popestrile dan vsem udeležencem

Ena izmed najbolj priljubljenih postojank na Žabčkovem dnevu je bil lepotilni kotiček, kjer so si otroci lahko izbrali poslikavo obraza po lastni želji. V frizerskem kotičku pa so nastajale čudovite kitke in frizure, ki so otroke spremenile v prave male modne ikone in so navdušile tako otroke kot starše.

Da zabava ne bi bila preveč naporna, smo poskrbeli tudi za lačne želodčke. V okrepčevalnici so se obiskovalci lahko okrepčali s priljubljenimi prigrizki, kot so pomfri, hot dog in palačinke, na voljo pa je bil tudi kotiček za ljubitelje sladoleda. Starši so si lahko privoščili svežo kavico in se v miru pogovorili, medtem ko so se njihovi otroci zabavali.

Pod vodstvom naše nekdanje sodelavke Sare Rode smo izvedli kuharsko delavnico, kjer so otroci sami pripravljali slastne kroglice. Delavnica je bila izjemno dobro obiskana, otroci pa so uživali v pripravi svojih sladic in ponosno razkazovali svoje kuharske spretnosti.

V okviru projekta Varno in spodbudno učno okolje so otroci že v mesecu aprilu prinašali v vrtec knjige, ki jih doma ne potrebujejo več. Za vsako prineseno knjigo so prejeli žetonček. Na Žabčkovem dnevu so si lahko v kotičku Izmenjevalnica knjig žetončke zamenjali za nove knjige. To je bila odlična priložnost za obogatitev domače knjižnice in spodbujanje branja med najmlajšimi.

Vrhunec dneva je bila zabava z navihano Piko Nogavičko, ki je v telovadnici vrtca poskrbela za neizmerno veselje med otroki. S svojimi norčijami in igrami je nasmejala vse prisotne in poskrbela za nepozaben zaključek dneva.

Celoten kolektiv Vrtca Žabica se iskreno zahvaljuje vsem staršem in donatorjem, ki so pripomogli k zbiranju sredstev in s tem k uspehu in namenu Žabčkovega dne. Posebna zahvala gre Pekarni Pečjak za donirane palačinke, Hitri sedmici za doniran pomfri in pomoč v okrepčevalnici ter društvu Napredni otroci in Sari Rode za izvedbo kuharske delavnice. Vsa zbrana sredstva smo namenili vrtčevskemu skladu, kar nam bo omogočilo financiranje dejavnosti, pomoč socialno šibkim otrokom, nakupu nadstandardne opreme in sofinanciranju dogodkov za naše najmlajše.

Kljub temu da nam vreme ni bilo naklonjeno, je Žabčkov dan v Vrtcu Trzin ponovno dokazal, da je možno ustvariti čudovito vzdušje in nepozabne spomine ne glede na okoliščine. Otroci in starši so uživali v raznovrstnih aktivnostih, kreativnih delavnicah in druženju, kar nas navdaja z veseljem in ponosom. Že zdaj se veselimo naslednjega leta, ko bomo ponovno ustvarjali čudovite trenutke za vse generacije.

Zapisala: Tina Lampreht

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja